Zonder enige twijfel is Curaçao één van de mooiste eilanden op deze planeet. Het is voor Nederlanders een zeer populaire vakantiebestemming om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en weer even volledig op te laden. Het is er altijd mooi weer, de stranden zijn er prachtig en de zee helder blauw waar je ook nog eens het mooiste onderwaterleven kunt vinden. Curaçao is tevens een plek die zeer geschikt is om je kinderen mee naar toe te nemen. Kids vinden het heerlijk om te zwemmen in het zwembad bij je hotel of de zee maar er is nog zoveel meer te doen voor kinderen op dit paradijselijke eiland. Hieronder een lijstje met activiteiten voor kinderen op Curaçao.

Struisvogel Farm
Dieren doen het altijd goed bij kinderen. Zo ook deze struisvogelboerderij. Op de boerderij kun je een safaritocht boeken waarbij je op een leuke manier de dieren en leven leert kennen. Van ei tot volwassen exemplaar met alle tussenstadia. Als klap op de vuurpijl mag je de dieren uiteindelijk nog zelf voeren ook. Aansluitend is het een aanrader om in het restaurant te eten, wat dacht je van een struisvogel omelet of juist een lekker stukje biefstuk van de struisvogel? De kids kunnen lekker spelen in de speeltuin.

Curaçao Sea Aquarium
Ook een aquarium doet het altijd goed bij kinderen. Dit aquarium is meer dan alleen maar visjes achter glas bekijken. Zo heb je hier bijvoorbeeld de mogelijkheid om diverse dieren aan te raken in speciaal daarvoor ingerichte aquaria. Leer de kids dit altijd voorzichtig te doen omdat de dieren er niet onder mogen lijden. Je hebt ook de kans om in echte onderzeeboot te stappen en een stukje mee te varen om met eigen ogen de schitterende onderwaterwereld te zien. Op een paar meter diepte is dat natuurlijk reuze spannend, echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

Children’s Museum Curaçao

Hoe leuk is het voor kinderen om naar een museum te gaan waar ze alles mogen aanraken! In de meeste musea moeten ze overal vanaf blijven maar in dit leuke en interactieve museum hoeft dat dus niet. Het doel van het museum is om kinderen zoveel mogelijk te leren door zelf bezig te zijn. Leer hoe een tandwiel werkt, bouw met enorme blokken, ga lekker knutselen, etc… Er zijn diverse mensen in het museum aanwezig die je alles kunnen vertellen over bepaalde onderwerpen wat het extra interessant maakt. Als ouder zijnde is het heerlijk om je kids leuk en educatief bezig te zien.

Snorkelen
Op vele plekken rondom het eiland kan je het water inlopen met je duikbril op je hoofd om vervolgens te genieten van een prachtige onderwaterwereld. Wist je dat kinderen dit heel snel kunnen leren en vervolgens niet uitgekeken raken van al het moois wat ze zien? Het is echt een aanrader om een snorkelsetje voor ze aan te schaffen en een zwemvestje zodat ze goed en veilig boven water blijven. Blijf steeds dicht bij ze in de buurt en hou ze in het begin even goed vast om vertrouwen te wekken. Je zult zien dat ze van alles beginnen aan te wezen onder water. Het leuke is dat als je een auto huurt je dit op vele plekken rondom het eiland kunt doen. Er worden ook snorkeltochten naar Klein Curaçao georganiseerd, vanaf hier kan je ook heel goed snorkelen.

Midgetgolfen en een speeltuin
Als dit is wat je leuk vindt moet je zeker eens naar Landhuis Brakkeput gaan. Een 18 holes midgetgolfbaan met een leuke speeltuin voor kinderen tot een jaartje of 10 oud. Hoe het spelletje werkt spreekt voor zich en geeft garantie voor uren speelplezier met de kleintjes. De banen liggen midden in een schitterend onderhouden tropische tuin wat het ook voor de ouders wat leuker maakt. Er is uiteraard een barretje aanwezig om na afloop een lekker verfrissend drankje te doen terwijl de kids lekker uitrazen in de speeltuin.

Gerelateerd bericht