Als geld geen enkele rol meer speelt voor rijke mensen dan ga je er gekke dingen mee doen. De één koopt een duur horloge en de ander bouwt het hoogste gebouw ter wereld. Weer een ander koopt een gouden auto maar als je er daar al een paar van hebt laat je gewoon een skihal in de woestijn bouwen. We hebben het hier natuurlijk over de extreme bouwwerken die Dubai tegenwoordig rijk is. Dit is een slimme zet geweest van het rijke Emiraat want hierdoor hebben ze zichzelf goed op de kaart gezet en komen er jaarlijks miljoenen toeristen hun geld brengen in één van de vele dure hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een aantal van de extreme bouwwerken beschreven.

Burj Khalifa
De Burj Khalifa is met 828 meter momenteel het hoogste gebouw ter wereld. Waar je ook in Dubai staat, je ziet deze enorme toren aan de skyline staan. In de Burj Khalifa zitten voornamelijk kantoren gevestigd maar ook zijn er appartementen, een hotel, diverse restaurants en een paar uitzicht platforms. De platforms zijn gelegen op de 124e, 125e en 148e verdieping. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad. Naast de toren ligt het mooie Dubai Fountain Lake waar je lekker kunt wandelen. Als je een bezoek wilt brengen aan één van de uitkijkpunten is het verstandig om van te voren kaartjes te kopen, dit kan eenvoudig online gedaan worden.

Burj al Arab
Het Burj al Arab hotel is het enige 7-sterren hotel op de wereld. Het hotel is één van de bekendste kenmerken van Dubai omdat het inmiddels al heel wat jaartjes bestaat en het één van de eerste extreme dingen van Dubai was. Het hotel is 300 meter uit de kust gelegen, het staat op een kunstmatig gebouwd eilandje waar wel een weg naartoe loopt. De vorm van het hotel zal je direct opvallen. Het is gebouwd in de vorm van een zeil van een boot, een zogenaamde “dhow” wat hier de traditionele boot uit het midden-oosten is. Het hotel is via Booking gewoon te boeken, wel moet je er een behoorlijk bedrag voor betalen. De prijzen voor een “eenvoudige” kamer beginnen bij zo’n beetje 600 Euro voor een nacht. Prijzen kunnen oplopen tot wel 40.000 Euro per nacht. Wanneer je geen hotelkamer hebt geboekt is het lastig om het hotel binnen te komen. De enige mogelijkheid is om een high-tea te boeken voor in de middag. Dit kan via de website van het hotel worden gedaan. Hou er rekening mee dat dit voorlopig al vol zit en dat je er echt tijdig bij moet zijn.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Hou je van visjes kijken? Dan is Dubai Aquarium echt iets voor jou. Dit aquarium is niet voor niets opgenomen in het lijstje van extremen in Dubai. Het is namelijk het grootste aquarium ter wereld waar meer dan 30.000 dieren in leven. Van hele kleine visjes tot enorme haaien en roggen. In het aquarium zit meer dan 10 miljoen liter water. In tegenstelling tot veel andere aquaria op de wereld kan je het grote bassin gratis bewonderen van Dubai Mall. Je zult je ogen uitkijken wanneer je hier op een korte afstand al het moois voorbij ziet zwemmen. Wanneer je nog niet uitgekeken bent kan je er voor kiezen om alsnog een kaartje te kopen en naar binnen te gaan om meer bassins vol dieren te bekijken. Wat dacht je van een enorme school piranha’s of een krokodil van 5 meter groot? Hier is het allemaal mogelijk! Dit is ook een hele leuke attractie om te doen wanneer je met kinderen een bezoekje aan Dubai brengt.

Ski Dubai
Je kunt er van vinden wat je wilt, maar een skihal bouwen in de woestijn waar temperaturen snel kunnen oplopen tot ruim boven de 40 graden is wel extreem! Ski Dubai is inmiddels al heel wat jaartjes oud maar nog steeds een populaire attractie in Dubai. De skibaan is meer dan 60 meter hoog en ruim 400 meter lang. Een echte stoeltjeslift brengt je naar boven om vervolgens zelf weer naar beneden te glijden. Ervaren mensen kunnen dit zelf doen maar wanneer je nog geen ervaring hebt op de lange latten kan je een lesje boeken. Bij de toegang die je voor Ski Dubai moet betalen zit ook de huur van de skikleding en uitrusting, dit hoef je dus niet mee te nemen op vakantie! De ingang van de attractie is te vinden in de Mall of the Emirates.

Palm Jumeirah
Dit idiote maar zo indrukwekkende project is vanaf de ruimte te zien. Er is een enorm kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom voor de kust van Dubai gemaakt waar vervolgens woningen en hotels op zijn gebouwd. Het formaat van het eiland is 5 x 5 kilometer wat echt enorm groot is! Dat dit niet zomaar een klein klusje is geweest mag duidelijk zijn. De buitenste ring van de palmboom fungeert als golfbreker voor de rest van de takken. Het bekendste hotel dat op het eiland is gebouwd is het Atlantis Hotel. De opening met bijbehorende vuurwerkshow van dit hotel is over de hele wereld uitgezonden omdat het zo spectaculair was. Voor het hotel ligt Dolphin Bay waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Een andere gave attractie op Palm Jumeirah is het Aquaventure Waterpark. Dit is een enorm waterpark waar eindeloos veel glijbanen en wildwaterbanen zijn. Ook een must als je met kinderen in Dubai bent!

Deep Dive Dubai
Pas kort geleden is Deep Dive Dubai geopend. Dit is niets minder dan het diepste zwembad ter wereld. Om bij de bodem te komen zul je 60,02 meter de diepte in moeten zwemmen. Dit is alleen mogelijk voor ervaren duikers en zeer ervaren freedivers. Het zwembad is meer dan alleen een diep gat in de grond. Onder water is van alles te bewonderen, zo is er bijvoorbeeld een gezonken stad nagemaakt en zijn er luchthoudende ruimtes waar je even met elkaar kunt praten. Het is tevens een prima plek om je duikbrevet te halen. Wanneer je nog nooit hebt gedoken kan je hier een introductieduik maken. Je gaat dan samen met een ervaren duiker tot een diepte van maximaal 12 meter onder water en leert hier de beginselen van de duiksport.

Toekomst
Wat de toekomst met extremen bij Dubai gaat brengen is helaas nog niet bekend maar als we naar het verleden kijken kijken we er naar uit om nog vele extremen te ontvangen!

Gerelateerd bericht