Vanaf het moment dat Dubai heeft ingezet op het ontwikkelen van diverse winkelcentra in het Emiraat is de stad één van de beste plekken om te winkelen op de wereld geworden. Het is zeker vergelijkbaar met steden als New York en Parijs als het om shoppen gaat. Voor de prijzen hoef je het niet te laten. Dubai kent namelijk een mild belastingklimaat waardoor de prijzen erg meevallen en zeker op het gebied van merkkleding aanzienlijk lager uitvallen dan bij ons in Nederland en België. Wanneer je je jaarlijkse ronde wilt maken om de kledingkast weer eens even goed aan te vullen zou je bent eens over Dubai kunnen nadenken, het is echt de moeite waard. Hieronder hebben we een aantal plekken geschreven waar je goed kunt winkelen.

Dubai Mall
Laten we eens beginnen bij het grootste winkelcentrum van de wereld. Het gaat hier natuurlijk om Dubai Mall waar meer dan 1200 winkels in zijn gevestigd. Je komt hier alle bekende merken van de wereld tegen maar ook kleine leuke boetiekjes met alternatieve en luxe kleding. Het aanbod juweliers is ook groot in Dubai Mall, op de begane grond is een hoekje met juweliers en hier zitten ruim 150 winkels bij elkaar waar je je mooiste sieraden kunt aanschaffen. Als je de benen even rust wilt geven kan je dat goed doen bij één van de vele restaurants en café die hier zitten. Vergeet ook niet even een kijkje te nemen in het grote aquarium van Dubai Aquarium dat je hier gratis kunt doen. Een tank met 10 miljoen liter water en meer dan 30.000 zeedieren erin.

Gold & Spice Souk
Gelegen in de wijk Deira nabij Dubai Creek ligt de Spice Souk van Dubai. Een plek waar geuren en kleuren exploderen en je de beste kruiden van Dubai kunt vinden. De grote gevulde manden met krachtige kruiden om te koken springen in het oog en je moet sterk zijn om te verleiding te weerstaan iets te kopen. Mocht je overgaan tot een koop is het belangrijk dat je de onderhandeling met de verkoper aan gaat. De prijzen zijn standaard te hoog en afdingen hoort bij het verkoopproces. Op slechts een paar minuten lopen van de Spice Souk ligt de Gold Souk. De juweliers hangen hier helemaal vol met gouden kettingen en armbanden en de glimmende etalages doen bijna pijn aan je ogen. Ondanks dat je het gevoel krijgt dat het hier goedkoop moet zijn (de uitstraling is er een beetje naar) is dit lang niet altijd zo. Vergeet bij beide straatjes je camera niet te gebruiken, dit is echt een plek om de mooiste foto’s te maken.

Dubai Shopping Festival
Als je besluit naar Dubai te gaan om te shoppen is het verstandig om dit te doen tijdens het Dubai Shopping Festival. Dit vindt plaats vanaf halverwege januari tot begin februari en tijdens deze periode vliegen de goede aanbiedingen je om de oren. Sommige winkels hanteren een percentage korting op de producten die je koopt en anderen geven weer gratis producten weg wanneer je iets bij ze koopt. Wat ook een bijzondere ervaring is zijn de loterijen die worden georganiseerd in de grote shoppingcentra. Voor relatief lage bedragen kan je een lot kopen waarmee je gigantische prijzen kunt winnen. Luxe villa’s en peperdure sportauto’s zitten hier bijvoorbeeld gewoon tussen.

Mall of the Emirates
Een stukje minder groot dan de hierboven beschreven Dubai Mall maar daardoor zeker niet minder interessant. Er zijn in dit winkelcentrum zo’n 600 winkels aanwezig. Deze variëren van mode tot elektronica en alles wat daartussen zit. Naast de grote hoeveelheid winkels is er ook een groot foodcourt aanwezig waar je heerlijk kunt eten en drinken van de verschillende restaurants die hier zitten. De grote trekpleisters in dit winkelcentrum zijn Ski Dubai en het Kempinski Hotel.

Gerelateerd bericht