Parijs, de stad van de liefde, maar zoveel meer dan dat. Wie wil daar nou niet heen? Kennismaken met deze metropool? Dan is een stedentrip Parijs ideaal om te ontdekken wat deze mooie stad je allemaal te bieden heeft.

Vervoer naar Parijs

Omdat Frankrijk binnen redelijke afstand van Nederland ligt heb je verschillende opties om je vervoer voor je stedentrip naar Parijs te regelen. De snelste manier is natuurlijk per vliegtuig, maar dat is niet per sé altijd ook de voordeligste optie. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanaf verschillende luchthavens in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, etc. Een vlucht naar Parijs duurt gemiddeld genomen anderhalf uur en de kosten variëren van stuntaanbiedingen van onder de €50 voor een enkele reis tot €300 voor een retourvlucht.

Eigen vervoer

Parijs is ook prima bereikbaar per auto, dus als je graag zelf bepaalt waar je gaat, staat en stopt, dan is de auto een goede optie. Zo kun je onderweg naar je stedentrip in Parijs ook nog genieten van het landschap en de steden die je onderweg allemaal tegenkomt. Je bent, zonder oponthoud, binnen vijf uren op plaats van bestemming. Vanuit het midden van het land rijd je dan zo’n 500 kilometer. Let er wel op dat je in de stad zelf weinig aan je auto hebt, dus kijk van te voren goed naar een geschikte parkeerplaats.

Trein & bus

Andere opties voor het vervoer naar Parijs zijn de trein en de bus. Met de Thalys ben je in iets meer dan 3 uren in Parijs voor een laagtarief van rond de €45. Relatief goedkoop en in verhouding snel. Een busreis (georganiseerd) komt op een reistijd van zo’n 7 uren.

Bezienswaardigheden in Parijs

Tijdens een stedentrip Parijs, wat mag je dan niet missen? De Eiffeltoren natuurlijk, maar daarnaast heeft Parijs nog zoveel meer te bieden: het Louvre, een rondvaart over de Seine (zodat je de stad vanaf het water kunt bekijken), de Notre-Dame, de Arc de Triomphe en de Sacré Coeur zijn daar enkele hele goede voorbeelden van. Een bezoek aan Disneyland Parijs, vooral met kinderen, is ook zeker een aanrader. Iets minder bekend, maar zeker zo mooi, is Jardin du Luxembourg; een prachtig en grootste park van Parijs met maar liefst 105 standbeelden. Voor de sportliefhebbers is een bezoek aan het Parc des Princes zeker de moeite waard. Je kan ervoor kiezen om een wedstrijd van voetbalclub PSG te bezoeken maar het stadion is ook geopend voor verschillende tours. Parijs is natuurlijk beroemd om haar lekkernijen, breng dan ook zeker een bezoek aan éen van de vele bakkerijen in de stad. Denk ook aan de Paris City Pass voor meer voordeel.

Overnachten in Parijs

Uiteraard biedt Parijs ook voldoende mogelijkheden voor één of meerdere overnachtingen. Aangezien het altijd erg druk is in de stad, welk jaargetijde dan ook, is het wel verstandig om vooraf je slaapplaats te regelen. Boek dus een hotel, een vakantiehuisje of een karakteristieke Bed & Breakfast voordat je aan je stedentrip Parijs begint, om teleurstellingen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een hotel. Daarbij kun je er natuurlijk voor kiezen om verschillende slaapplaatsen te boeken, zodat je je door de hele stad heen kunt bewegen. Hotels kunnen erg prijzig zijn in Parijs, als je op zoek bent naar een goedkopere optie kun je bijvoorbeeld voor een hostel kiezen. Ook kun je particulier een woning of appartement van iemand huren. Dit kan bijvoorbeeld via Airbnb.  Op de bonnefooi naar Parijs gaan is niet aan te raden, omdat er een kans bestaat dat alle hotels of Bed & Breakfast gelegenheden volgeboekt zijn.

Gerelateerd bericht