In het verre Indonesië ligt het populaire eiland Bali. Een eiland dat je daadwerkelijk doet denken aan het paradijs op aarde. Mooie stranden, veel om te zien en doen, vriendelijke bevolking en even een stapje terug in de tijd. Wist je dat dit eiland bij uitstek geschikt is om met kinderen te ontdekken?

Vliegen naar Bali met kinderen
Wanneer je met kinderen naar Bali wilt is dit natuurlijk een hele onderneming. Laten we eerlijk zijn, een vliegreis van 20 uur is met kinderen over het algemeen geen pretje. Er zijn wel een paar tips die het aangenamer maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stop-over van één dag in Dubai. Dan kunnen de beentjes even worden gestrekt en kunnen ze even rennen en energie kwijt raken voordat je weer verder gaat. Een stop-over op Singapore is ook een goed idee. Op dit vliegveld is veel te beleven.

Verblijf
Wanneer je eenmaal op Bali bent aangekomen zal je ergens moeten verblijven. Er zijn eindeloos veel hotels te vinden op eiland maar waar kan je nou het beste verblijven? Een tip is om mooie villa te huren. Dit klinkt heel luxe maar de prijzen hiervan vallen enorm mee. Huur een villa met een eigen zwembad, de kinderen zullen het heerlijk vinden. Vaak zit bij de huur van een villa verzorging inbegrepen. Een ontbijtje in de ochtend en een diner in de avond. Je kunt aangeven of je je eten pittig wilt of juist niet. De kinderen kunnen heerlijk zwemmen in het zwembad en ok hun rustmomentjes pakken wanneer ze deze nodig hebben.

Als je toch liever onder de mensen bent kan je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker een resort te kiezen. Er zijn voldoende kindvriendelijke hotels te vinden. Vaak zijn de wat kleinere hotels iets toegankelijker en krijgen de kinderen meer aandacht.

Vervoer op Bali met kinderen
Natuurlijk wil je op Bali wel het één en ander van het eiland zien als je er bent. Waar het openbaar vervoer hier meestal een uitkomst is is dat in het geval van Bali duidelijk niet het geval. Er rijden wel kleine busjes (Bemo’s) maar die zitten veel vol, rijden onregelmatig en zijn langzaam. Als je het aandurft kan je een auto huren en zelf rondrijden hoewel dat op het eiland nog best wel eens een uitdaging kan zijn. De meest gebruikte manier van vervoer is het huren van een auto met chauffeur. De kosten hiervan zijn zo’n 30 – 40 Euro per dag. Het grote voordeel hiervan is dat de chauffeur je tussendoor nog over het eiland kan vertellen. Voor de kinderen is het een rustmoment en ze kunnen lekker uit het raam kijken.

Bezienswaardigheden
Op het eiland zijn vele bezienswaardigheden, gelukkig ook een groot aantal die erg leuk zijn voor kinderen. Uiteraard kan je ze een keertje meenemen naar een tempel, maar dit zal ze over het algemeen al snel gaan vervelen.

Monkey Forest: Het Apenbos ligt midden in het centrum van Ubud. Het is een beschermd natuurgebied en werkelijk waar echt prachtig. Het bos wordt bewoond door honderden ondeugende apen. Zorg ervoor dat de kids niet gaan voeren (er zijn bananen te koop) want de apen kunnen behoorlijk vals zijn.

Dolfijnen kijken bij Lovina: In het noorden van Bali ligt het plaatsje Lovina. Dagelijks vertrekken er houten bootjes de zee op om toeristen naar langs zwemmende dolfijnen te laten kijken. Het zijn wilde dieren waar je niet mee kunt zwemmen maar het is een geweldige ervaring. Je moet er van te voren kaartjes voor kopen, dit kan op het strand van Lovina. Vervolgens vertrekken de bootjes vroeg in de ochtend. Het is prachtig om de dolfijnen te zien springen tussen en rondom de bootjes. Vergeet ook zeker je camera niet mee te nemen.

Olifantenpark in Taro: In het plaatsje Taro ligt het olifantenpark. Hier leven ongeveer 30 olifanten die afkomstig zijn van het eiland Sumatra. Door de ontbossing liep hun leven gevaar en daardoor worden ze hier opgevangen. Kinderen mogen een klein ritje maken op de rug van de olifanten (met het welzijn van de dieren in gedachte) en mogen na afloop op de rug blijven zitten als de olifanten gaan badderen. Voor kinderen is dit een prachtig moment. Met de inkomsten die ze krijgen kunnen ze het park en de olifanten onderhouden.

Sanur: Sanur is een badplaats aan de oostkust van Bali. Het is er niet zo toeristisch al bijvoorbeeld Kuta maar de kinderen kunnen er heerlijk op het strand spelen of in de kalme zee zwemmen. Lekker een hapje eten en een ijsje eten kan natuurlijk niet achterblijven op een mooie plek als deze.

Dansshow in het Koninklijk Paleis in Ubud: Het Koninklijk Paleis in Ubud is één van de topattracties van Bali maar voor kinderen maak je het extra leuk om hier een dansshow te bezoeken. Toegang tot het paleis is gratis maar voor de shows in de avond moet je betalen. Als je geluk hebt kun je kleine kinderen overdag zien oefenen, dit wordt ze al van heel jongs af aan geleerd. Traditionele dans is erg belangrijk in het leven van de Balinezen.

Overige bezienswaardigheden: Er zijn nog meer bezienswaardigheden geschikt voor kinderen. Zo zijn er een paar dierentuinen (Bird Park & Reptile Park), vulkanen om te beklimmen en watervallen om te bewonderen.

Tijdsduur
Voor je bezoek aan Bali met kinderen is het verstandig om minimaal twee weken te gaan, ons advies is eigenlijk zelfs drie weken omdat er wat reisdagen afvallen en je wat tijd nodig hebt om te wennen aan het warme klimaat. De beste periode om te gaan is tussen april en oktober, dan valt er de minste regen.

Gerelateerd bericht