Met een kust van maar liefst 1800 kilometer, heeft Kroatië zoveel mooie stranden! En dan zien ze er ook nog allemaal anders uit. Verwacht hier naast wit zand, ook kiezelstenen en zelfs zwart zand! De meeste stranden zijn gemaakt van fijn, wit kiezelzand. Heerlijk om hier te zonnen! En ook het erover lopen op blote voeten is fijner dan de rotsstranden. Daarnaast trekt die mooie zee ons ook. Denk aan blauw, turquoise. Omringd met dennenbonen of rotsen. Dit zijn de 10 mooiste stranden die je in Kroatië kunt vinden:

  1. Zlatni Rat, spierwit en in de vorm van een hoorn

Het Zlatni Rat is een bijzonder strand. In de vorm van hoorn is dit strand gemaakt. En dat niet alleen, de vorm veranderd ook nog eens! Door de wind of andere weersomstandigheden is deze per jaar verschillend. Hier kom je een wit strand tegen. Paradijselijk genieten kan hier!

  1. Stiniva op het eiland Vis

Hou je van privacy? Dan is Stiniva op het eiland Vis een fijn strand voor je. Ook wit, net als Zlatni Rat. Maar met veel meer privacy. Het strand ligt namelijk in een verborgen baai. Het is bereikbaar per boot. Liever wandelen? Dat kan ook, per voet is Stiniva ook goed bereikbaar. Rond het strand zijn veel rotsen. Deze geven een prachtig contrast met het witte strand. Doordat de opening naar de zee smal is, heb je ook rustig zwemwater.

  1. Sakarun Beach, 800 meter lang strand met veel voorzieningen

Voor Sakarun Beach moet je de ferry nemen. Deze is niet met de fiets of per voet bereikbaar. Het stadje waarde ferry vandaan vertrekt heet Zadar. Vanaf Zadar pak je de ferry richting het eiland Dugi Otok. Eenmaal van boord, kom je aan op een 800 meter lang strand, met aansluitend een prachtige turkooizen zee. Op dit strand zijn diverse barretjes en is er zelfs een restaurant. En het eten smaakt ook nog eens heerlijk in dit restaurant. Zeker een aanrader voor je lunch of avondeten. Toe aan een drankje? Bezoek dan eens een strandbar, voor een lekkere cocktail of een fris drankje. Ook op dit strand vindt je een baai. En deze is heerlijk om in te zwemmen! Op de terugtocht is Zadar erg leuk om verder te verkennen. Deze stad is voor toeristen erg leuk!

  1. Saplunara, een strand op het groene eiland

Je gaat meteen aan een film denken. Zoals bijvoorbeeld de serie ‘Lost’. Want dit eiland is prachtig groen. Mljet is ook wel bekend als ‘het groene eiland’. Je vindt hier ook een nationaal park, welke zo groot is dat het een groot gedeelte van Mljet in beslag neemt. Ben je een natuurliefhebber? Dan zie je hier allemaal nieuwe flora en fauna. Ook voor iedereen die van rust houdt, is dit eiland een verademing. Naast het grote natuurpark is er ook een zandstrand. Dit strand is breed en ligt best afgelegen. Rust en natuur kruisen elkaar hier. Er is een bar om wat te drinken. Verwacht hier geen restaurants of boulevards. Wel rust en natuur.

  1. Bijenca, kindvriendelijk strand

In het gebied Istrië ligt Medulin. Een prachtig strand van Medulin is Bijeca. Ideaal voor als je met jonge kinderen op vakantie gaat! De bodem loopt geleidelijk af, hierdoor blijft er een heel stuk ondiep. Kinderen hebben zo extra ruimte om lekker te spetteren en de bal over te gooien. Fijn om te zwemmen of pootje te baden. Je vindt hier diverse voorzieningen. Denk aan veel restaurants en barretjes. Deze zijn allemaal dichtbij Bijeca aanwezig. Of ga eens aan de slag met watersport. Achter de jetski of snorkelend, dit zie je hier allemaal voorbij komen.

  1. Pupnatska Beach heeft veel baaien met ligbed mogelijkheid

Een ander strand waar je met de ferry heen kunt, is Pupnatska Beach. Vanaf de plaats Dubronik vaart er een ferry rechtstreeks naar Pupnatska Beach. Dit strand bestaat geheel uit kiezels. In de omgeving vindt je hier bossen, wat voor fijne schaduw zorgt. Het is een rustig strand. De mogelijkheid om een ligbed te huren, heb je hier. Ook zijn hier openbare toiletten. Wat eten kan, mits je in het vakantieseizoen gaat. Er zijn dan twee restaurants open. Er zijn veel baaien om lekker te zwemmen! Dit strand is ook erg populair bij gezinnen met kinderen.

  1. Eiland Krk, veel voorzieningen

Dit is het 1 na grootste eiland van Kroatië. Op het eiland zelf wonen gemiddeld 17.860 mensen. Het eiland Krk heeft het Baska strand. Heel veel voorzieningen maken dit tot een geweldige strand dag. Via een smal wandelpaadje kun je de baai bereiken. Het lange strand is maar liefst 2 kilometer lang. Parkeren kan vlakbij de baai. Het eiland Krk heeft veel restaurants en winkels. Je hebt een prachtig uitzicht op de eilanden ervoor als je bovenop staat.

  1. Punta Rata : romantisch strand

Dit strand ligt aan de westkant van Kroatië. Het ligt in een beschermd gebied. Het Punta Rata strand ligt in Brela, aan Makarska. Een variatie aan natuur en landschap biedt dit strand. Witte kiezelstranden en de bescherming van dennenbossen. De rotsen zijn begroeid met dennenbomen. Zo heb je altijd een schaduwrijk plekje na het zwemmen. Ook kun je je hart ophalen aan de boulevard. Diverse restaurants en winkels kom je hier tegen. Op de achtergrond is de imposante Biovaka Berg te zien en te bewonderen. Perfect strand om de zonsondergang hier te bewonderen!

  1. Koninginnestrand in Nin, medicinaal badderen

Koninginnestrand.. heb jij ook de associatie met Cleopatra? Het strand is wel 10 kilometer lang. Genoeg plek voor alle mensen die dit strand bezoeken! Het Koninginnestrand bestaat uit diverse stranden, waarvan de meesten zeer kindvriendelijk zijn. Ook hier loopt de zeebodem langzaam af, waardoor het water lang ondiep blijft. Veilig het water dus in!

Voor een ieder die medicinaal wil badderen, kun je medicinale modder proberen. Het goedje even op je gezicht smeren en dan afspoelen. Dit afspoelen kan bij één van de douches die je ook bij het strand vindt.

Verder kun je je dorst lessen in één van de beach bars die het Koninginnestrand rijk is.

  1. Het Hawaii strand in Pula

Een echte vakantiebestemming is het Hawaii strand in Pula. Kiezelstrand, rotsen en dennenbomen. Duik van de rotsen in de mooie blauwe zee. De hoogte is hier vaak perfect voor. Ook is de onderwaterwereld een wonder op zich. Zoek een plekje onder de schaduw van de vele dennenbomen om je boek uit te lezen. Kinderen vermaken zich met het zoeken van krabben. Pas op voor zee egels!

Pula is een leuk stadje om te bekijken. Deze stad biedt van alles. Een rijke historie en cultuur, veel winkels en lekkere eettentjes.

Gerelateerd bericht