Wanneer het in Nederland kouder wordt, komt het verlangen naar warmere dagen. Wat zou dan heerlijker zijn dan ons koude kikkerlandje een tijdje te verruilen met het aangename Spanje? Geniet van een mediterraan klimaat en een prachtig landschap. Overwinteren, ook iets voor jou?

Waarom overwinteren in Spanje?

Spanje kent geen koude periodes zoals wij die hier in Nederland kennen. Natuurlijk is het in de wintermaanden minder warm als in de zomer, maar ook dan is het nog steeds erg aangenaam om te vertoeven. Vriestempraturen, zoals wij die kennen, zijn in Spanje onbekend. Het zal er niet snel koud of nat zijn, hoogstens wat fris. Vooral vijftigplussers beslissen vaak om te gaan overwinteren. De aangename tempraturen zijn ook lichamelijk een hele bevrijding. Sommige lichamelijke klachten verdwijnen letterlijk als sneeuw voor de zon, of hebben in ieder geval minder effect.

Korte afstand

Ondanks dat Spanje een wereld van verschil lijkt, is de afstand maar klein. Met het vliegtuig ben je met enkele uurtjes terug in Nederland, ideaal als je voor een langere periode naar Spanje gaat en toch tussendoor nog eens terug wil voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft. De verbindingen zijn uitstekend.

Goedkoop leven in Spanje

Spanje is ook een land wat, ten opzichte van Nederland, veel goedkoper is. Het levensonderhoud in de maanden dat je overwintert zijn dus ook lager. Loop maar eens een willekeurige supermarkt binnen en de prijzen zullen je direct opvallen. De goedkope supermarkten zoals de Lidll hoef je ook niet te missen, Spanje kent deze inmiddels ook al.

Warm of warmer

Hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer het wordt. Andalusië, de Costa de Sol en de Canarische eilanden, het zuiden van Spanje weet je zeker te overtuigen om te blijven overwinteren. Het meest populair is nog altijd de Costa Blanca en Benidorm.

Je hoeft je niet te vervelen

Vervelen tijdens je overwintering in Spanje hoef je zeker niet. Winkelen, wandelen of een restaurant bezoeken, Spanje heeft het allemaal. Daarnaast vind je in Spanje een zeer groot aantal bezienswaardigheden van dierentuinen tot musea en waterpretparken, maar ook diverse evenementen in bijna elke stad. De wintertijd zal een zeer aangename tijd worden.

Hoe kan ik overwinteren in Spanje?

Wanneer je hebt besloten om te gaan overwinteren in Spanje, kun je dit zeer gemakkelijk online boeken. Veel reisbureaus bieden complete pakketten aan waarbij de vliegreis, transfer en het appartement zitten. Zo weet je direct wat je kwijt bent en kun je lekker je voorbereiden op de reis. Of je nu voor 4 weken weg wilt of 4 maanden, alles kan. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan naar een appartement en de vliegreis los boeken. De prijzen van de taxi’s liggen vele malen lager als in Nederland, regel die gewoon op het vliegveld.

Gerelateerd bericht