De afgelopen jaren is Praag enorm gestegen in populariteit en behoort tegenwoordig tot de meest geboekte steden in Europa voor een stedentrip. De stad is heel divers, je bent er snel met vliegtuig, de prijzen zijn er relatief laag en er zijn vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Vliegen naar Praag
De meest snelle manier van reizen naar Praag is met het vliegtuig. Er vliegen meerdere vliegtuigmaatschappijen naar deze stad en daardoor zijn de prijzen van de tickets laag. De vliegtijd is nog geen 1,5 uur en vervolgens ben je in ongeveer een half uurtje van het vliegveld in de stad. Dit kan eenvoudig met de bus of taxi die altijd op het vliegveld staan te wachten.

Eten en drinken
Waar het een aantal jaar geleden nog lastig was om echt lekker te gaan uiteten in Praag is dat tegenwoordig geen enkel probleem meer. Door een groeiende economie in Tsjechië en de contant stijgende aantallen toeristen was het noodzakelijk om zowel de kwaliteit van de restaurants als de diversiteit omhoog te krijgen. Dit is zeker gelukt. Je kunt kiezen van een snelle hap tot luxe diner in één van de vele restaurant die de stad rijk is. Kroegen zijn er op vele plekken te vinden. Bier wordt veel gedronken in Tsjechië, de prijs hiervan is laag. Wijn en andere dranken zijn ook volop verkrijgbaar, hiervan kan de prijs soms wat tegenvallen.

Overnachten in Praag
Over het algemeen is het geen enkel probleem om een hotels of appartement te vinden in Praag. Er zijn vele hotels in alle klasse. Alle grote internationale hotelketens zijn vertegenwoordigd en sinds de komst van Airbnb is het aantal slaapplaatsen alleen maar meer geworden. Prijzen kunnen sterk verschillen. Wanneer je een hotel in het centrum boekt zullen de prijzen hoger zijn dan wanneer je buiten het centrum verblijft. Het is zeker aan te raden diverse vergelijkingssites te raadplegen voor de beste prijs, dit kan sterk verschillen namelijk.

Vervoer in Praag
Als je eenmaal in Praag bent aangekomen wil je de stad natuurlijk gaan ontdekken. In het centrum is het goed geregeld met het openbaar vervoer. Zo rijden er bussen, metro’s en trams. Tijdens de spits rijd de metro zelfs om de twee minuten, je hoeft dus nooit lang te wachten. Kaartjes kun je in de daarvoor bestemde automaten kopen, deze kan je ook voor enkele dagen kopen en zijn geldig voor zowel de bus, metro en tram. Taxi’s rijden natuurlijk ook in Praag maar zijn relatief veel duurder dan het openbaar vervoer. De meest gebruikte manier van vervoer is gewoon wandelen. Het centrum van de stad is redelijk compact dus veel is te voet te doen. Wanneer je bij de burcht aankomt moet je rekening houden met fikse trappen, de burcht ligt namelijk veel hoger dan de rest van de stad.

Bezienswaardigheden in Praag
Hier is het voor de meeste bezoekers aan Praag voornamelijk om te doen, de mooie en imposante bezienswaardigheden die de stad heeft. De stad kent een lange geschiedenis en dat zie je ook echt terug. De Praagse Burcht is hier een duidelijk voorbeeld van. Het is een soort eigen stad binnen Praag, hier zitten veel regeringsgebouwen en het straalt rijkdom uit. Het is gelegen op een berg en geeft hiervandaan een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook eens het “Gouden Straatje” in de burcht.

Naast de Praagse Burcht is er nog zoveel meer te ontdekken, wat dacht je van de Karelsbrug of de Joodse Wijk in Praag. De Astronomische Klok aan het oude stadsplein trekt ook enorm veel toeristen dus ook daar moet je zeker een kijkje nemen!

Winkelen in Praag
Wanneer je de bezienswaardigheden een beetje wilt afwisselen met het aanvullen van je kledingkast kan je in Praag prima uit de voeten. Er zijn veel bekende merken in Praag te koop. Sommigen hebben eigen winkels andere merken worden verkocht in warenhuizen. De Pařížská Třída (Parijse boulevard) is de duurste winkelstraat van Praag en bevindt zich in de Joodse Wijk.

Naast kleding zijn er ook vele toeristenwinkeltjes voor souvenirs en kunst / antiekwinkeltjes. Voor elk wat wils dus!

Al met al is Praag dus een zeer aangename stad om een stedentrip naartoe te maken. De combinatie van de hierboven beschreven zaken is erg prettig en de stad voelt fijn en aangenaam aan.

Gerelateerd bericht